Logo Saveta za sajt baner copy

Monday, 30 October 2017 09:25

Predstavnici Nacionalnog Saveta Roma u poseti Romima u MZ Draginje u opštini Koceljeva

Rate this item
(0 votes)

Tefik Ramandović predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine i zamenici predsednika Duško Jovanović i Ninoslav Jovanović, u nedelju 29. oktobra, posetili su mesnu zajednicu Draginje, koja pripada opštini Koceljeva i u sali mesne zajednice razgovarali sa pripadnicima romske nacionalne zajednice, koji čine polovinu ukupnog stanovništa u ovom naselju.

Glavna tema sastanka bila je usmerena na problem sa kojima se svakodnevno susreću pripadnici romske zajednice u ovoj mesnoj zajednici. Nepostojanje kontejnera za odlaganje smeća, nedovoljna ulična rasveta, bezbednost u saobraćaju meštana zbog fenkventnosti magistralnog put koji prolazi kroz naselje, ne postojanje pešačke staze, potreba za  koordinatorom za romska pitanja u opštinskoj upravi Koceljeva, su samo neki od problema sa kojima se svakodnevno susreću Romi koji žive u Draginju.

U ime Roma u Draginju, prisutnima se obratio Zdravko Antonić, predsednik udruženja građana "Romeks". Antonić se zahvalio predstavnicima Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine zato što su obišli meštane ovog naselja i rekao je da nakon uspostavljenog kontakta sa predsednikom, predstavnici Saveta su odmah došli u obilazak Draginju. Posebno želim da se zahvalim predsedniku i njegovim zamenicima zato što su došli u nedelju, što meni lično govori o njihovoj posvećenosti, trudu i zalaganju da saslušaju naše probleme i nadam se da će uspeti da nam pomognu - rekao je Antonić.

Mi smo došli da vas saslušamo i pokušamo da nađemo rešenje za probleme koje ste nam izneli. U 21. veku je nedopustivo da nemate kontejnere gde možete da odlažete smeće. Razumem vaš problem po pitanju magistralnog puta koji prolazi kroz naselje, deca su posebno ugrožena – rekao je predsednik Nacionalnog saveta Roma Tefik Ramadanović. U najskorije vreme, zatražićemo sastanak sa predsednikom opštine Koceljeva i insistiraćemo da se što hitnije reše ovi problemi - zaključio je Ramadanović.

Prisutnima su se obratili i zamenici predsednika Nacionalnog sveta Roma Duško Jovanović i Ninoslav Jovanović, potvrđujući reči predsednika, uz apostrofiranje važnosti imenovanja koordinatora za romska pitanja pri opštinskoj upravi, posebno uzimajući u obzir da Romi čine gotovo 10. procenata stanovništva u opštini Koceljeva. Insistiraćemo na angažovanju koordinatora. Uz konsultaciju sa vama, Romima iz Koceljeva, ponudićemo najbolje kadrovsko rešenje. Lice romske nacionalnosti koje poseduje adekvatno obrazovanje i iskustvo u radu na rešavanju romskih problema, kako bi vaša prava štitio na najbolji način, to je jedini put – rekao je Duško Jovanović zamenik predsednika Nacionalnog saveta Roma.

Ne vidimo problem da se postave ležeći policajci ili kontejneri za smeće u ovom naselju, naglasili su govornici na kraju.

Read 640 times Last modified on Monday, 30 October 2017 09:47

22°C

Belgrade

Sunny

Humidity: 29%

Wind: 35.40 km/h

  • 15 Oct 2018 22°C 13°C
  • 16 Oct 2018 23°C 11°C
Banner 468 x 60 px
http://www.zoofirma.ru/