Logo Saveta za sajt baner copy

Wednesday, 01 November 2017 13:32

Održan radni sastanak sa direktorom elektrotehničke škole "Mihajlo Pupin" u Novom Sadu

Rate this item
(0 votes)

Zamenik predsednika Nacionalnog Saveta Roma Ninoslav Jovanović, prisustvovao je radnom sastanku u ETŠ "Mihajlo Pupin" u Novom Sadu i tom prilikom razgovarao sa direktorom Milanom Vukobratom.

Veliko mi je zadovoljstvo da sam u školi koja uživa ogroman ugled, škola koja ima dugu tradiciju, a posebno zadovoljstvo mi čini to što je tema današnjeg sastanaka, produžetak ugovora o radu za nastavnika ove škole Stevana Gligorina, koji je pripadnik romske zajednice. On je jedan od 220. nastavnika ove škole – naglasio je Jovanović. Stevan Gligorin predaje 4. stručna predmeta u ovoj školskoj godini, uživa ugled kod kolega i dece kojoj predaje, mlad i obrazovan čovek. On je “znak jednakosti” koji želimo da stavimo izmedju romske zajednice i većinskog stanovištva. Najbolji primer dobre prakse, pravi pokazatelj kojim putem trebamo ići kao zajednica, ukoliko želimo da izađemo iz začaranog kruga bede i siromaštva – dodao je on. Iako sam čuo od direktora škole da je Stevan jedan od najcenjenijih nastavnika u ovoj školi, svakako dugujem zahvalnost direktoru Vukobratu zato što nesebično pruža ruku podrške, ne samo Stevanu, nego celoj romskoj zajednici. Postignut je dogovor da se vidimo vrlo uskoro opet - naglasio je Ninoslav Jovanović.

Milan Vukobrat direktor srednje elekrotehnike škole “Mihajlo Pupin” u Novom Sadu, rekao je da je njemu izuzetno drago da danas može da ugosti predstavnika krovne institucije Republike Srbije, a koja štiti interese Roma i Romkinja. Današnja tema sastnaka je naš Stevan, naš nastavnik. Iako ja naše nastavnike zaista ne delim po nacionalnoj ili bilo kojoj drugoj pripadnosti, razumem razlog vaše posete, jer delimo iste stavove po pitanju učešća u školsko-obrazovnom procesu celog društva, a posebno se to odnosi na romsku zajednicu, za koju je to od izuzetnog značaja. Mislim da naša škola ima sreću što je Stevan Gligorin nastavnik baš ovde, on je vredan i dobar pedagog i podržavam Vas u tome da ga ističete kao pozitivan primer drugim pripadnicima romske zajednice – istakao je Vukobrat.

Read 489 times Last modified on Wednesday, 01 November 2017 14:37

22°C

Belgrade

Sunny

Humidity: 26%

Wind: 35.40 km/h

  • 15 Oct 2018 22°C 13°C
  • 16 Oct 2018 23°C 11°C
Banner 468 x 60 px
http://www.zoofirma.ru/