Logo Saveta za sajt baner copy

Thursday, 16 November 2017 08:37

Okrugli sto "Kraj multikulturalnog projekta - komodifikacija multikulturalizma"

Rate this item
(0 votes)

U “Omladinskom klubu CK 13” 14. novembra je Udruženje romskih studenata realizovalo je Okrugli sto na temu “Kraj multikulturalnog projekta i/ili komodifikacija multikulturalizma”.

Na okruglom stolu, govorili su su prof. dr Alpar Lošonc – sociolog, predstavnik mađarske nacionalne zajednice , Miroslav Kevždi – religiolog, predstavnik slovačke nacionalne manjine, Nenad Vladisavljev – sociolog, predstavnik romske nacionalne manjine. Centralna tema na okruglom stolu bila je, narušeni ideološki koncept multikulturalizma koji za konsekvencu ima sve veće dezintegrisanje suživota nacionalnih zajednica u zemlji I Evropi.  Izlagači i učesnici pokušali su kritički da preispitaju mogućnosti za utemeljenje jedne nove ideološke paradigme kao  nove potke za povezivanje različitih kultura oko jedne zajedničke ideje.

Skup je pozdravila i učestvovala u debati i Jelena Jovanović zamenica predsednika nacionalnog saveta romske nacionalne manjine koja je između ostalog govorila o značaju romskog jezika.

Realizaciju okruglog stola omogućio je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu I nacionalne manjine-nacionalne zajednice.

Read 427 times Last modified on Thursday, 16 November 2017 10:11

22°C

Belgrade

Sunny

Humidity: 29%

Wind: 35.40 km/h

  • 15 Oct 2018 22°C 13°C
  • 16 Oct 2018 23°C 11°C
Banner 468 x 60 px
http://www.zoofirma.ru/