Logo Saveta za sajt baner copy

Friday, 24 November 2017 18:20

Sednica konsultativnog odbora Komiteta regiona Evropska unija - Republika Srbija

Rate this item
(0 votes)

Predstavnici Srbije i Evropske unije održali su danas u Skupštini AP Vojvodine, treću sednicu Zajedničkog konsultativnog odbora Komiteta regiona Evropska unija-Republika Srbija, na kome su učešće uzeli i predstavnici Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, potredsednici Jelena Jovanović i Ninoslav Jovanović.

Centralna tema na današnjoj sednici bio je rezultat dobre prakse, odnosno bolje pripreme za aktivnosti koje predstoje u pregovorima o pristupanju Evropskoj uniji, na lokalnom i pokrajinskom nivou. Jedna sesija je posvećena i manjinskim pravima na subnacionalnom nivou u Srbiji i Evropskoj uniji, u oviru koje je govorila poslanica u pokrajinskom parlamentu i potpredsednica Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Jelena Jovanović.

– Zemlja u kojoj živim je jasno opredeljena da poštuje prava manjina. Vojvodina je Evorpski primer integrkulturnog dijaloga i bogatstva različitosti svih nas koji živimo u zajedništvu, ali znam i da nam je potrebna podrška i kao pojedincima i institucionalno, da na tom putu istrajemo i budemo zaista most u svoj svojoj simbolici – rekla je Jovanović. Ako se pitate da li sam ponosna na poreklo, život, postignuće, ljude oko sebe i sve što zajedno jesmo – s ponosom kažem da jesam i da ću ličnu misiju živeti svaki svojim postupkom i stavom, čestiti i vredni ljudi svih boja su dostojanstveni građani Srbije integrisane u veliku Evropsku porodicu – kazala je ona.

Zajednički konsultativni odbor osnovan je 2014. godine i njegov zadatak je uspostavljanje dijaloga i saradnje između regionalnih i lokalnih vlasti u Srbiji, s jedne strane, i Komiteta regiona Evropske unije, s druge strane, kao i njihova priprema za učešće u radu Komiteta regiona EU nakon stupanja u članstvo Evropske unije.

Read 494 times Last modified on Friday, 24 November 2017 18:25

4°C

Belgrade

Cloudy

Humidity: 95%

Wind: 14.48 km/h

  • 21 Nov 2018 4°C 2°C
  • 22 Nov 2018 7°C 2°C
Banner 468 x 60 px
http://www.zoofirma.ru/