Logo Saveta za sajt baner copy

Miloš Nikolić - novi predsednik Izvršnog odbora Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine

Nakon održane desete redovne sednice Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, izabran je novi predsednik IO - Miloš Nikolić i sa ukupno 23 glasa ZA, još jednom je potvrđen mandat predsedniku Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Tefiku Ramadanoviću.

Na osnovu odredbi člana 8. Zakona o Nacionalnim savetima nacionalnih manjina („Sl.glasnik  RS", br. 72/2009, 20/2014 - odluka US i 55/2014), Odredbi člana 3. stav 3 i člana 18. tačka 3. Statuta Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine kao i na osnovu odredaba člana 8. Poslovnika o radu Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, sazvana je deseta redovna sednicatrećeg saziva Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, koja je održana u subotu 02. decembra 2017. godine u Beogradu. Dnevni red je imao ukupno 5. tačaka, a na sednici je predloženo proširenje dnevnog reda i pridodate su još 3. tačke.

Nakon usvojenog zapisnika sa predhodne sednice, izglasano je ponovno poverenje predsedniku Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Tefiku Ramadanoviću. Ukupno je glasalo 23 člana Saveta, ZA. Na sledećoj tački, posle kraće rasprave, usvojena je ostavka predsednika IO Miloša Paunkovića i nakon desetominutne pauze, za novog predsednika IO Nacionalnog saveta Roma izabran je Miloš Nikolić iz Subotice. Odmah posle toga, predloženi su novi članovi IO Nacionalnog saveta Roma, koji su dobili dvotrećinsko poverenje članova Saveta.

Naredna tačka dnevnog reda bila je: Upoznavanje članova Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine sa Operativnim zaključima razmatranim na Seminaru za socijalno uključivanje Roma i Romkinja. Izvestioci Saveta su prisutnim članovima pročitali predložene mere i aktivnosti koje su sastavni deo Operativnih zaključaka.

Pre poslednje tačke dnevnog reda, predsedavajući je podneo izveštaj o radu Nacionalog saveta Roma između dve sednice i diskutovalo se o planovima i programima koji će biti realizovani do kraja 2017. godine.  

Last modified onTuesday, 05 December 2017 11:06

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

4°C

Belgrade

Cloudy

Humidity: 81%

Wind: 6.44 km/h

  • 16 Dec 2017 13°C 2°C
  • 17 Dec 2017 4°C 2°C
Banner 468 x 60 px
http://www.zoofirma.ru/