Logo Saveta za sajt baner copy

Friday, 22 December 2017 14:22

Održana završna godišnja konferencija za medije Nacionalnog saveta Roma

(0 votes)

Na završnoj godišnjoj konferenciji Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, koja je održana danas u prostorijama Nacionalnog saveta Roma u Beogradu, javnosti je predstavljen rad novog rukovodstva Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine u proteklih 100 dana.

Na današnjoj konferenciji za medije koja je održana u velikoj sali Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, prisustvovao je veliki broj novinskih redakcija, radijskih i televizijskih kuća. Novinarima su se obratili predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Tefik Ramadanović i zamenici predsednika Duško Jovanović, Jelena Jovanović i Ninoslav Jovanović.

Predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Tefik Ramadanović rekao je da u protekla tri meseca, predstavnici Saveta su imali prilike da se jednom sastanu u Vladi Republike Srbije, sa potpredsednicom Vlade Republike Srbije i šeficom koordinacionog tela za praćenje i realizaciju Strategije Zoranom Mihajlović, na kom je dogovoreno potpisivanje Protokola o saradnji između Kabineta potpredsednice Vlade gospođe Mihajlović i Nacionalnog saveta Roma. Pored ovog sastanka Ramadanović je posebno istakao i odličnu saradnju sa državnim sekretarom u ministartsvu za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu i predsednikom Vladinog Saveta za integraciju Roma Nenadom Ivaniševićem, kao i sa ministrom za omladinu i sport Vanjom Udovičićem, sa kim je dogovorena saradnja u vidu izrade i implementacije više zajedničkih projekata.

Zamenica predsednika Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, Jelena Jovanović posebno se osvrnula na sva strateška dokumenta koja su usvojena u Vladi Republike Srbije, a koja imaju za cilj da unaprede položaj romske zajednice. Ona je istakla pozitivne primere dobre saradnje sa lokalnim samoupravama u Vojvodini, kao rezultat spremnosti pokrajinske administracije na čelu sa predsednikom Mirovićem, u reševanju problema romske zajednice. Jovanovićeva je rekla da je Nacionalni savet Roma ozbiljan partner velikom broju lokalnih institucija koje ozbiljno računaju na pomoć u sprovođenju svih aktivnosti koje će biti usmerena na romsku zajednicu.

Ninoslav Jovanović zamenik predsednika Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, govorio je o planovima za sledeću 2018. godinu. Rekao je da očekuje da obrazovanje i zapošljavanje romske zajednice budu prioritetne oblasti na kojima će se intezivno raditi.

Zamenik predsednika Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Duško Jovanović, iskoristio je priliku da se zahvali svim prisutnim medijima na interesovanju za rad Nacionalnog saveta Roma. Veliko interesovanje medija je još jedan pokazatelj da je romski nacionalni savet jedan od najvidljivijih u Srbiji. Ono što je za mene najvažnije je potpisivanje Protokola o saradnji između Kabineta potpredsednice Vlade gospođe Mihajlović i Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, koje nas očekuje odmah nakon praznika. Ukidanje kvote, kao i obezbeđivanje stipendija za učenike srednjih škola i studente romske nacionalnosti, biće nam jedan od najvažnijih zadataka u narednoj godini – zaključio je Duško Jovanović.

25855794 10210920945648473 117140546 o

25855638 10210920945048458 2074774235 o