14. SASTANAK MREŽE ZA ROMSKA PITANJA SKGO

  1. SASTANAK MREŽE ZA ROMSKA PITANJA SKGO

U Beogradu je održan četrnaesti sastanak SKGO Mreže za romska pitanja pod nazivom “Kultura – nasleđe”. Sastanak je realizovan u okviru projekta „Podrška održivim uslugama socijalne zaštite u zajednici i politikama uključivanja na lokalnom nivou“, koji finansira Evropska unija.
U uvodnom delu sastanka obratili su se Tomislav Žigmanov, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Dalibor Nakić, predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, Mirjana Maksimović, program menadžerka u Delegaciji EU u Srbiji i Nikola Tarbuk, generalni sekretar SKGO.
Održane su dve panel diskusije, “Kultura, vrednost jednog naroda“ i “Kultura, stub razvoja“, koje su okupile predstavnike državnih organa, ali i renomirane umetnike – pripadnike romske nacionalne manjine, na temu kulture Roma i institucionalne podrške unapređenju ove oblasti.
Prvu panel diskusiju predstavili su Nataša Tasić, solistkinja Opere, Dragan Ristić, muzičar i kompozitor grupe KAL, i članica Saveta i predsednica Odbora za kulturu, Silvija Nešić, dok su u drugoj panel diskusiji učestvovali Sreten Jovanović, režiser, producent i vanredni profesor, Nađa Greku iz Evropskog romskog instituta za umetnost i kulturu, Slobodan Stanković, direktor Kulturnog centra Pećinci i Zlatomir Jovanović iz Udruženja romskih književnika.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *