15 GODINA MENTORSKOG PROGRAMA – REF SRBIJA

15 GODINA MENTORSKOG PROGRAMA – REF SRBIJA

U okviru obeležavanja 15 godina mentorskog programa Romskog obrazovnog fonda – REF Srbija, održana je konferencija koja je okupila mentore iz cele Srbije.

Konferenciju je otvorila predstavnica Ministarstva prosvete Elma Elfić Zukorlić, zajedno sa ko-direktorom Fondacije za obrazovanje Roma, Ređepali Čupijem i predsednikom Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, Daliborom Nakićem.

Mentorski program kontinuirano traje od 2007. godine i do sada je kroz ovaj program prošlo preko 300 mentora. Tokom ovih 15 godina, podršku mentora je dobilo više od 2.500 mladih Roma i Romkinja.

Mentorski program podrške učenicima romske nacionalnosti deo je projekta „Pospešivanje zapošljivosti mladih Roma – faza II“, čiji je nosilac FOR, finansiran je kroz program Nemačke finansijske saradnje, a implementiran od strane Nemačke razvojne banke KFW, u ime Vlade SR Nemačke – Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj.

Predsednik Nakić je u svom obraćanju pohvalio sam program mentorske podrške i ukazao na znacaj afirmativnih mera u velikom napretku u procesu obrazovne inkluzije Roma. Nacionalni savet će i dalje biti pouzdan partner REF-u i resornom ministarstvu u sprovođu inkluzivnih politika u obrazovnom procesu mladih Roma i Romkinja.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *