PODELA PAKETA POMOĆI I OBILAZAK ROMSKIH NASELJA – GO ČUKARICA

PODELA PAKETA POMOĆI I OBILAZAK ROMSKIH NASELJA – GO ČUKARICA


Predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, Dalibor Nakić, predvodio je juče i danas delegaciju koja je obišla ugrožene romske porodice čija su deca stradala od strujnog udara u neformalnom romskom naselju na Čukaričkoj padini u Beogradu.


Tom prilikom, podeljeni su paketi hrane i higijene čiji su donatori Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) i prijatelji Nacionalnog saveta.
Nakon podele pomoći, delegacija Nacionalnog saveta obišla je romsko naselje u Šavničkoj ulici na Žarkovu gde se tradicionalno obeležava proslava Tetke Bibije.


U obilasku naselja i razgovoru sa stanovnicima, zaključujemo da je u ovom naselju visok stepen odgovornosti prema deci i njihovom obrazovanju. Sva deca redovno upisuju i završavaju srednje škole, a veliki broj dece upisuje visoke škole i fakultete, preneo nam je romski aktivista Radovan Raša Minić. Minić takođe dodaje da je ovo prvi put da predsednik Nacionalnog saveta posećuje ovo naselje od kada je Prvi saziv formiran.


Za svaku pohvalu je saradnja sa čelnicima GO Čukarica, a primetna je vrlo uređena putna i komunalna infrastruktura.
Uz čestitku slavarima i građanima koji su se okupili oko Zapisa gde se pale sveće za zdravlje dece i bolesnih, predsednik Nakić sa saradnicima završio je posetu ovom romskom naselju.


Delegaciju Nacionalnog saveta, pored predsednika Nakića, činili su predsednica Izvršnog odbora Pava Čabrilovski, generalni sekretar Dejan Vlajković, član Saveta Sonja Mitrović-Lukić i narodna poslanica Sandra Joković

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *