ANGAŽOVANJEM REKORDNOG BROJA ROMA U PROCESU POPISA STANOVNIŠTVA POKAZAN PUN DEMOKRATSKI KAPACITET DRŽAVE SRBIJE

ANGAŽOVANJEM REKORDNOG BROJA ROMA U PROCESU POPISA STANOVNIŠTVA POKAZAN PUN DEMOKRATSKI KAPACITET DRŽAVE SRBIJE
Rukovodstvo Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, na čelu sa predsednikom, Daliborom Nakićem, održalo je radni sastanak sa najužim rukovodstvom Republičkog zavoda za statistiku i zaposlenima iz odeljenja za Popis stanivništva u 2022. godini.
U cilju što boljeg i kvalitetnijeg popisa stanovništva, Nacionalni savet kao ključni partner Zavoda u procesu popisa, dogovorio je niz zajedničkih aktivnosti u cilju promocije, a novina je i da će se po prvi put, Romi naći u nekoliko uloga u procesu popisa, a naročito treba naglasiti veliki broj instruktora, popisivača i asistenata popisivača koji će biti angažovani u gradovima i opštinama širom Srbije gde se ukaže potreba za dodatnim angažovanjem asistenata.
U cilju promocije i sadržajnijeg popisa, rukovodstvo Saveta, članovi Saveta i naši saradnici, u narednih mesec dana, posetiće gradove i opštine i razgovarati sa romskim stanovništvom.
Pored predsednika Nakića, radnom sastanku su u ime Nacionalnog saveta, prisustvovali i predsednica Izvršnog odbora, Pava Čabrilovski i generalni sekretar, Dejan Vlajković.
U ime Zavoda, sastanku su prisustvovali, pomoćnica direktora, Snežana Lakčević, načelnica odeljenja za popis, Ljilja Đorđević i saradnici.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *