Članovi odbora za obrazovanje Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine imali su radni sastanak u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Članovi odbora za obrazovanje Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine imali su radni sastanak u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Razgovaralo se o obrazovanju pripadnika romske nacionalne manjine i primeni Afirmativnih mera za upis u srednje škole i visoke škole. 
Donet je zaključak da se što pre pošalje školskim upravama obaveštenje i upustvo za sprovođenje Afirmativne mere u obrazovanju za školsku 2019/2020.

Praćenje romskih učenika u sistemu obrazovanja jeste prioritet Nacionalnog saveta Roma, pa će s’ tim u vezi, biti izrađena radna verzija informacionog sistema za uvođenje jedinstvenog obrazovnog broja u cilju praćenja učenika u obrazovnom sistemu. 
Izmena pravilnila za pedagoske asistente, ucesce saveta u izradi pravilnila

Nacionalni savet romske nacionalne manjine uzeće će učešće u projektu „Inkluzivno predškolsko obrazovanje i vaspitanje“, koje finansira Svetska banka, a sprovodi ministarstvo. Jedna od aktivnosti na projektu je realizacija nacionalne kampanje u kojoj se promoviše roditeljsvo i važnost ulaska u predškolsko vaspitanje. 
U ime Nacionalnog saveta Roma, sastanku su prisustvovali zamenik predsednika Saveta Aleksandar Balinović i članovi odbora za obrazovanje: Ljiljana Mihajlović, Siniša Marinković i Božidar Jovanović. 
Ministarstvo su predstavljali: Snežana Vuković, Đurđica Ergić i Vesna Acković.

Author: RNS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *