DAJMO KRILA SVAKOM DETETU DAM LEN PAKHA

DAJMO KRILA SVAKOM DETETU
DAM LEN PAKHA

U Beogradu je održana konferencija „Dajmo krila svakom detetu“ na kojoj se razgovaralo o važnosti obrazovanja u ranom uzrastu, posebno dece iz osetljivih grupa.

Pred brojnim visokim zvanicama iz domaćih i međunarodnih organizacijama koje se bave položajem dece u Srbiji, učešće je uzelo i veliki broj romskih pedagoških asistenata među kojima ima i članova Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine.

Nacionalni savet romske nacionalne manjine predstavljao je predsednik Dalibor Nakić koji se obratio skupu:

„Nacionalni savet romske nacionalne manjine podržava napore koje država Srbija poslednjih godina ulaže da paketom mera poboljša demografsku sliku, a i sam predsednik Vučić u svojim izjavama često ukazuje na značaj podizanja nataliteta u Srbiji. Romska deca su ista kao i sva druga deca sveta. Nisu ništa manje ili više pametna i sposobna od ostale dece sveta. Njima treba dati samo mali podsticaj i podršku, koju nažalost zbog niza socio -ekonomskih razloga ne dobijaju u porodici, kako bi njihovi potencijali bili maksimalno iskorišćeni. I romska deca mogu postati naučnici, lekari, inženjeri, pravnici, profesori, ekonomisti, uspešni sportisti ako im, kao što naziv današnje konferencije kaže, DAM LEN PAKHA“ (dajmo im krila).

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *