DAN OTVORENIH VRATA POSVEĆEN PROMOCIJI INKLUZIJE ROMA U DRUŠTVO SRBIJE

DAN OTVORENIH VRATA POSVEĆEN PROMOCIJI INKLUZIJE ROMA U DRUŠTVO SRBIJE

U Palati Srbija održan je Dan otvorenih vrata posvećen promociji inkluzije Roma u društvo Srbije. Na skupu su govorili ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov, direktor Fondacije za obrazovanje Roma Čupi Redžepali, predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Dalibor Nakić, a rad Ministarstva na ovom polju predstavila je Sofija Osmanović, šef Odseka za unapređenje položaja Roma.
Ministar Žigmanov je istakao da je projekat koji se sprovodi zajedno sa Fondacijom za obrazovanje Roma izuzetno važan jer će doprineti zajedničkom cilju, a to je veća zaposlenost, a time i bolja inkluzija i integracija Roma u društvo Srbije.
Predsednik Nacionalnog saveta Roma je ukazao na značaj sprovođenja ovakvih programa kroz koje se mladi obrazovani Romi uključuju u rad javnih institucija, i pohvalio mere podrške koje Fondacija za obrazovanje Roma sprovodi, kako u obrazovanju Roma, tako i u njihovom usavršavanju i pripremanju za tržište rada, a naročito za rad u javnim institucijama i ustanovama. Zahvalio se Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog na odličnoj saradnji i podršci koju pruža romskom nacionalnom savetu.
Skupu je prisustvovalo nekoliko desetina mladih Roma i Romkinja koji će u narednom periodu moći da konkurišu za stažiranje u organima državne uprave Republike Srbije. Nakon događaja, za učesnike skupa upriličen je obilazak Palate Srbija.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *