DEČJA NEDELJA 2020 – OBILAZAK OSNOVNIH ŠKOLA

DEČJA NEDELJA 2020 – OBILAZAK OSNOVNIH ŠKOLA

U okviru manifestacije „Dečja nedelja 2020“, rukovodstvo Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine posetilo je OŠ „Vlada Obradović Kameni“ na Novom Beogradu.

Uz srdačan prijem direktora škole Tadić Radojice obišli smo nekoliko odeljenja koja pohađaju učenici romske nacionalnosti i poklonili lopte za sve učenike kako bi im olakšali nastavu fizičkog vaspitanja i druženje.

Uverili smo se da u školi vlada duh tolerancije i visok stepen nulte diskriminacije. Deca su nam recitovala i prepričavala nam svoje utiske o školskom programu, a mi smo se potrudili da u ovom slučaju budemo dobri i pažljivi slušaoci.

U društvu dečijih pisaca Olivere Jelkić i Milutina Đuričkovića koji su zajedno sa decom recitovali prisetili smo se školskih dana i detinjstva.

U radnom delu na sastanku sa direktorom škole razgovarali smo o uvođenju predmeta Romski jezik sa elementima nacionalne kulture, kao i o sveukupnoj saradnji iz oblasti osnovno – školskog obrazovanja.

U sastavu delegacije Saveta, koju je predvodio predsednik Dalibor Nakić, bili su predsednica Izvršnog odbora Pava Čabrilovski i član Dragan Krstić.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *