KLJUČEVI SOCIJALNIH STANOVA ZA 12 ROMSKIH PORODICA U PROKUPLJU

KLJUČEVI SOCIJALNIH STANOVA ZA 12 ROMSKIH PORODICA U PROKUPLJU

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, posetila je danas Prokuplje sa Semom Fabricijem, šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji i Daliborom Nakićem, predsednikom Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine. Oni su u društvu domaćina, gradonačelnika Prokuplja Milana Aranđelovića i načelnika Topličkog okruga Zlatana Miljkovića, uručili ključeve socijalnih stanova za 12 romskih porodica u naselju Mala Guba u Prokuplju.

Potpredsednica Vlade je ovom prilikom poželela sreću svim porodicama i izjavila da su u prethodne dve godine zajedno sa EU napravljeni stanovi za više od 200 porodica, odnosno hiljade Roma i Romkinja su rešile svoje stambeno pitanje.

“Važno je i ono što ćemo raditi dalje. Zahvaljujem gradonačelniku koji se odazvao pozivu da kuće opremimo zajedno. Nastavljamo i sa novim projektom iz nove IPA, vrednim oko 60 miliona evra, od toga 20 miliona evra opredeljeno je za socijalno stanovanje, ne samo za Rome, već i žene žrtve nasilja, osobe sa invaliditetom, mlade parove”, naglasila je potpredsednica Vlade.

Predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, Dalibor Nakić, zahvalio se domaćinima, Vladi Srbije i Delegaciji EU u Srbiji na istrajnosti da svi Romi u Srbiji žive na dostojan način i tim povodom izjavio:

„Veliki dan za romsku zajednicu u Prokuplju. Ove kuće znak su snažne posvećenosti Srbije, na čelu sa predsednikom Republike, u procesu integracije Roma i unapređenja njihovog položaja i socijalne politike koju Vlada Srbije vodi. Mi smo građani Srbije, ali i Evrope, i verujem da će se podrška EU Romima nastaviti i u daljem periodu kada je inkluzija naše zajednice u pitanju”, rekao je predsednik Nakić.

Author: RNS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *