MINISTARKA GORDANA ČOMIĆ U POSETI NACIONALNOM SAVETU ROMSKE NACIONALNE MANJINE

MINISTARKA GORDANA ČOMIĆ U POSETI NACIONALNOM SAVETU ROMSKE NACIONALNE MANJINE

U prostorijama Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine održan je radni sastanak Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i Nacionalnog saveta.

U okviru planirane agende, predsednik Nacionalnog saveta Dalibor Nakić, poželeo je dobrodošlicu ministarki Gordani Čomić i njenim saradnicima i u uvodnom delu ih upoznao sa radom Saveta i planovima y 2021. godini.

Dogovorena je saradnja u oblastima koje su ključne za bolji položaj romskog stanovništva, kao i u zajedničkom delovanju u okviru Radne grupe Vlade Srbije koja će se baviti implementacijom Strategije i sprovođenjem javnih politika namenjenih inkluziji Roma.

U ime Nacionalnog saveta delegaciju ministarstva primili su predsednik Dalibor Nakić, predsednica Izvršnog odbora Pava Čabrilovski i generalni sekretar Dejan Vlajković.

Delegaciju ministarstva, pored ministarke Čomić, činili su državni sekretar Ninoslav Jovanović, državni sekretar Olena Papuga, pomoćnica ministra za nacionalne manjine Ivana Antić i Aleksandra Rašković šef kabineta ministarke Čomić.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *