NACIONALNI SAVET TAMO GDE SU NAJTEŽI ZADACI I NEREŠIVI PROBLEMI

NACIONALNI SAVET TAMO GDE SU NAJTEŽI ZADACI I NEREŠIVI PROBLEMI

Predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, Dalibor Nakić, posetio je romsko naselje u Nišu, 12. februar, i razgovarao s meštanima o problemima koje imaju u svakodnevnom životu.

Predsednik Nakić je na poziv zamenice gradonačelnice Niša, Dušice Davidović i članova Nacionalnog saveta iz Niša, Svetislava Jovanovića (direktor Kulturnog centra) i Igora Paunovića (potpredsednik IO Nacionalnog saveta), prisustvovao radnom sastanku u prostorijama Kulturnog centra na kojem su se razmatrala mnogobrojna pitanja koja su od velikog značaja za žitelje romskih naselja.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici gradskih opština, kao i predstavnici naselja koji su u razgovoru s predstavnicima Grada i Nacionalnog saveta razgovarali o svim tekućim pitanjima i potrebama inkluzije.

Kao jedan od najvećih problema istskli su isključenje električne energije u naselju 12. februar i istakli da je rešavsnje tog problema prioritet u narednom periodu.

Nakon sastanka i utvrđivanja stanja obilaskom naselja i razgovorom s meštanima, dogovoreno je da se grad Niš i Nacionalni savet obrate zajedničkim dopisom nadležnom ministarstvu i EPS-u, kako bi se u najskorije vreme rešilo pitanje snabdevanja električnom energijom.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *