NASTAVAK OBILASKA LOKALNIH SAMOUPRAVA I ROMSKIH NASELJA – GRAD VRANJE

NASTAVAK OBILASKA LOKALNIH SAMOUPRAVA I ROMSKIH NASELJA – GRAD VRANJE

Rukovodstvo Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine nastavilo je sa obilaskom Lokalnih samouprava i romskih naselja. Predsednik Saveta, Dalibor Nakić i predsednica Izvršnog odbora Pava Čabrilovski, imali su radni sastanak sa gradonačelnikom Vranja, Slobodanom Milenkovićem i članom gradskog veća zaduženim za resor nacionalne manjine, etničke zajednice i NVO sektor Dejanom Ivanovićem. Nakon sastanka obišli su romsko naselje Gornja čaršija i razgovarali s meštanima o njihovim potrebama i problemima sa kojima se suočavaju.

Domaćini rukovodstvu Saveta pored čelnika grada Vranja bili su potpredsednik Saveta Zvezdan Ramić, pedagoški asistent Kaja Raimović, zdravstvena medijatorka Tereza Šainović i dugogodišnji romski aktivista i saradnik Ivica Imić.

Jedna od ključnih tema sastanka, pored sprovođenja Lokalnog akcionog plana za inkluziju Roma, bila je osnivanje Kulturnog centra Roma. Rukovodstvo Grada pokazalo je veliko interesovanje za osnivanje kulturne institucije koja bi bila pokretač kulturnih i obrazovnih aktivnosti u Vranju.

Predsednik Nacionalnog saveta Dalibor Nakić, zahvalio se gradonačelniku na srdačnom prijemu i izrazio zadovoljstvo što je na pomolu otvaranje još jednog Kulturnog centra Roma u saradnji Grada i Saveta.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *