NOVE KUĆE ZA 14 ROMSKIH PORODICA U OPOVU

NOVE KUĆE ZA 14 ROMSKIH PORODICA U OPOVU

U okviru projekta „Socijalna inkluzija Roma u Opštini Opovo“ koji je finansirala Evropska unija, sufinansirale Vlada Republike Srbije, i Opština Opovo, a realizovali Opština Opovo i nevladine organizacije „Siguran život“ i Inicijative mladih Opovo.

Novo naselje obišli su državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoran Lakićević i predsednica Izvšnog odbora Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Pava Čabrilovski, zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave i menadžerom projekta.

Projektom je izgrađeno 14 montažnih kuća sa kompletnom infrastrukturom naselja, koje su date na korišćenje za 14 romskih porodica koje su u tom naselju prvobitno živele. Zamenik predsednika Opštine Opovo Žika Nestorović zahvalio se državnom sekretaru na poseti uz nadu da će i u budućnosti biti još ovakvih projekata.

Predsednica IO Nacionalnog saveta Roma Pava Čabrilovski smatra, da je zahvaljujući ovim projektima i strategiji naše države da brine o svakom građaninu, veliki broj romskih porodica dobio “krov nad glavom”.

„Zahvaljujući Ministarstvu građevine, saobraćaja i infrastrukture, kao i Koordinacionog tela koje je zaduženo za praćenje strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja uz podršku Evropske unije, veliki broj romskih porodica je stambeno zbrinut širom Srbije. To su rezultati naše države koja brine o svakom svom građaninu. Danas je sreća ušla u 14 romskih kuća, jer čovek kada ima krov nad glavom i osnovne uslove za život, može da razmišlja o obrazovanju, zapošljavanju i drugim oblastima svakodnevnog života“, izjavila je godpođa Čabrilovski.

Autor: „Glas Opova“

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *