OBILAZAK ROMSKIH NASELJA GRAD BOR 📺

OBILAZAK ROMSKIH NASELJA
GRAD BOR 📺

Rukovodstvo nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, na čelu sa predsednikom Daliborom Nakićem, posetilo je grad Bor.

Pre obilaska naselja i radnog sastanka sa članovima Mobilnog tima i predstavnicima romskog civilnog sektora, u skupštinskoj sali grada rukovodstvo Nacionalnog saveta održalo je radni sastanak sa rukovodstvom Grada, nakon čega su date izjave za medije ⤵️
https://rtvbor.rs/proces-socijalne-integracije-roma-u-boru-ide-uzlaznom-putanjom/

U ime Grada, sastanku su prisustvovali pomoćnica gradonačelnika Aleksandra Stojković, član gradskog veća Srećko Zdravković i savetnik za nacionalne manjine Mirjana Žikić.

Nakon sastanka u gradskoj upravi i radnog sastanka sa članovima Mobilnog tima i predstavnicima romskog civilnog sektora, na kojima su nam čelnici grada i članovi Mobilnog tima predstavili dosadašnje rezultate u procesu inkluzije Roma i planove za naredni period, obišli smo nekoliko romskih naselja (Staro selište, Novo selište, Brezonik).

U razgovoru s meštanima zaključili smo da je pored stambenog zbrinjavanja i komunalne infrastrukture, prioritet romskog stanovništva obrazovanje i zapošljavanje mladih.

Treba istaći da je grad Bor u velikoj meri iskoristio potencijale koje ima romsko stanovništvo iz oblasti obrazovanja, a u planu je rešavanje stambene, putne i komunalne infrastrukture u romskim naseljima kroz programe EU u procesu pridruživanja.

Za svaku pohvalu je posvećenost članova Mobilnog tima za inkluziju Roma koji su svakodnevno angažovani na terenu u procesu inkluzije.

Pored predsednika Nakića, delegaciju Nacionalnog saveta činili su predsednica Izvršnog odbora Pava Čabrilovski i generalni sekretar Dejan Vlajković.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *