OBILAZAK ROMSKIH NASELJA GRAD KRALJEVO

Nacionalni savet romske nacionalne manjine nastavlja obilazak romskih naselja po planu i programu.

Nakon radnog sastanka sa najužim rukovodstvom grada Kraljeva, posetu Kraljevu nastavili smo obilaskom romskih naselja i razgovorom sa romskim stanovništvom.

Delegaciju Saveta činili su predsednik Dalibor Nakić, pedagoški asistent iz Kraljeva i član Odbora za obaveštavanje u Savetu, Zoran Petrović i saradnik za oblast obrazovanja, Momčilo Mutatović.

Uočili smo nezavidnu komunalnu infrastrukturu, kao i potrebu za sanacijom pojedinih stambenih jedinica koja su mahom oštećena u nedavnim poplavama koje su zadesile Kraljevo.

Stanovnicima naselja smo preneli deo razgovora sa lokalnim rukovodstvom koje se obavezalo da će u narednom periodu raditi upravo na rešavanju ovih problema.

„Od izuzetnog nam je značaja za dalji rad upravo razgovor sa građanima i sagledavanje njihovih realnih potreba u svakidnevnom životu. Sveobuhvatna inkluzija Roma na kojoj će Savet insistirati u narednoj godini pred domaćim i međunarodnim unstitucijama jeste upravo rešavanje komunalne i stambene infrastrukture, zapošljavanje mladih i promovisanje obrazovanja kao ključne oblasti u samoj inkluziji“ izjavio je predsednik Nakić u obraćanju i u razgovoru sa građanima.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *