OBILAZAK ROMSKIH NASELJA OPŠTINA KOCELJEVA

Rukovodstvo Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine nastavilo je sa obilaskom romskih naselja širom Srbije.

Delegaciju Saveta činili su predsednik Dalibor Nakić i predsednica Izvršnog odbora Pava Čabrilivski.

Oni su u društvu zamenika predsednika opštine Koceljeva Vladana Jankovića, romskog pedagoškog asistenta Željka Aleksića i romskog aktiviste iz Draginja Milorad Aleksića, obišli osnovnu školu „Mića Stanojlović“ u Draginju.

U razgovoru sa direktorom škole utvrđeno je da sva romska deca imaju pođednak tretman od strane učitelja i nastavnika u odnosu na decu većinskog stanovništva, kao i da im pomoć u savladavanju gradiva od strane pedagoškog asistenta puno znači, što uostalom, pokazuju i rezultati.

Obilaskom romskog naselja i porodica u Draginju ustanovili smo da je jedan od najvećih problema nedostatak kanalizacione mreže.

U srdačnim i veoma konstruktivnim razgovorima sa stanovnicima naselja, mogli smo da čujemo pohvale na račun rukovodstva opštine, kao i pohvale od strane roditelja na rad Saveta iz oblasti obrazovanja, koje im je pored uslova stanovanja, veoma važno pitanje.

Predsednik Nakić je u razgovorima i u svom obraćanju građanima preneo dogovor između rukovodstva Saveta i opštine da će u narednom periodu opština podeliti građevinski materijal za stambeno – ugrožene porodice i da će konkurisati kod donatora za rešavanje nedostajuće kanalizacione mreže.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *