OBILAZAK ROMSKIH NASELJA RADNI VIKEND SA PREDSEDNIKOM OPŠTINE I NARODNOM POSLANICOM

OBILAZAK ROMSKIH NASELJA
RADNI VIKEND SA PREDSEDNIKOM OPŠTINE I NARODNOM POSLANICOM

U nastavku obilaska romskih naselja, rukovodstvo Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine obišlo je romska naselja u Trsteniku i Vrnjačkoj Banji. Delegaciju Saveta predvodio je predsednik Dalibor Nakić, a činili su je generalni sekretar Dejan Vlajković i saradnik Saveta Radomir Raka Vujičić.

Zajedno sa predsednikom opštine Trstenik Ćirić Aleksandrom, narodnom poslanicom iz Trstenika Turk Milenom i direktorom Kulturnog centra Roma iz Trstenika Vasić Jugoslavom, obišli smo dva romska naselja u Trsteniku kako bi se na licu mesta upoznali sa potrebama Roma iz naselja i zajedno sa čelnicima opštine razmotrili mogućnosti rešavanja tih potreba.

Predsednik Nakić je u razgovoru s meštanima zaključio da rukovodstvo opštine suštinski pomaže i podržava inkluziju Roma u Trsteniku i obećao da će Savet biti ravnopravan partner opštine u realizaciji planiranih programa koji će doprineti boljem položaju Roma u Trsteniku. Ujedno se zahvalio predsedniku opštine i narodnoj poslanici što su odvojili vreme i posetili oba romska naselja sa rukovodstvom Saveta, što samo potvrđuje njihovu doslednost da Romi u Trsteniku imaju u svu podršku u svakodnevnom životu.

U Vrnjačkoj Banji nakon radnog sastanka sa zamenikom predsednika opštine Džatić Ivanom i romskim koordinatorom Pavlović Dejanom, obišli smo romsko naselje i razgovarali o potreba stanovništva.

Moramo istaći da su potrebe Roma veoma male i nakon usvajanja PDR i izgradnje kanalizacije za šta su već opredeljena sredstva, naselje će biti potpuno infrastrukturno pokriveno.

Nacionalni savet Roma će nastaviti odličnu saradnju sa koordinatorom Pavlovićem i rukovodstvom opštine Vrnjačka Banja.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *