ODRŽAN SASTANAK O UNAPREĐENJU NASTAVE NA ROMSKOM JEZIKU

ODRŽAN SASTANAK O UNAPREĐENJU NASTAVE NA ROMSKOM JEZIKU

Nacionalni savet romske nacionalne manjine u saradnji sa Kancelarijom za Inkluziju Roma AP Vojvodine, organizovali su sastanak na temu „Problemi i izazovi na temu realizacije nastave na romskom jeziku“ na kome su se okupili stručnjaci i relevantni činioci kako bi zajednički ukazali na poteškoće sa kojima se nastavnici suočavaju prilikom nastave na romskom jeziku, ali i da predlože mehanizme za prevazilaženje problema i unapređenje nastave na romskom jeziku.

Na ovom skupu posvećenom unapređenju nastave na romskom jeziku govorili su Jelena Jovanović iz Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, Ljiljana Mihajlović, direktorka Kancelarije za inkluziju Roma, Milica Vučičević, pomoćnica za obrazovanje u Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, upravu i nacionalne manjine i Vesna Radulović iz Školske uprave Novi Sad.
O izazovima i problemima u realizaciji nastave na romskom jeziku, govorila je Šeća Kolompar iz Odbora za službenu upotrebu jezika i pisma Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, a doc. dr Marija Aleksandrović iz Visoke strukovne vaspitačke i medicinske škola izložila je probleme koji postoje sa udžbenicima i nastavnim sredstvima u nastavi. Slađana Teodorović iz Saveta za integraciju Roma podsetila je učesnike na važnost nastave na romskom jeziku za očuvanje romske kulture i za uspešnu inkluziju marginalizovanih delova romske zajednice.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *