ODRŽANE SEDNICE IZVRŠNOG ODBORA I SKUPŠTINE SAVETA

ODRŽANE SEDNICE IZVRŠNOG ODBORA I SKUPŠTINE SAVETA

U Pančevu 12.11.2019. godine, održane su redovne sednice Izvršnog odbora i skupštine Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine.

Na jedanaestoj sednici Izvršnog odbora razmatrale su se tačke Dnevnog reda za petu sednicu skupštine Saveta. Između ostalog, razmtran je i izveštaj pravnog tima koji prati sudske sporove Saveta.

U ustaljenoj radnoj atmosferi govorilo se o daljim planovima resornih odbora Saveta, kao i o planu i programu koji je planiran do kraja tekuće godine.

Sve odluke su usvojene jednoglasno, što samo potvrđuje da u Savetu vlada sloga i jedinstvo.

Na petoj redovnoj sednici skupštine Saveta, sa 27 ZA:

  • usvojene su odluke Izvršnog odbora;
  • usvojen je predlog da se Saša Ališanović imenuje na mesto potpredsednika Saveta (nakon što je Agencija za borbu protiv korupcije ustanovila da nema sukoba interesa).

Predsednik Saveta Dalibor Nakić, obavestio je članove da su predsednici odbora za obrazovanje, obaveštavanje i službenu upotrebu jezika i pisma, podneli ostavke iz privatnih razloga i zamolio članove Saveta da u narednom periodu dostave predloge za ta upražnjena mesta.

Članovi skupštine usvojili su ostavke i zahvalili se kolegama na dosadašnjem radu i zalaganju.

Obe sednice su protekle u radnoj i prijateljskoj atmosferi, sa puno predloga i želje da se unapredi život Roma u Srbiji.

Author: RNS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *