PODRŠKA SOCIJALNOM UKLJUČIVANJU U SRBIJI

PODRŠKA SOCIJALNOM UKLJUČIVANJU U SRBIJI

U prostorijama Stalne konferencije gradova i opština održana je druga sednica Savetodavnog odbora projekta „Podrška socijalnom uključivanju u Srbiji“, koji sprovodi Nemačka razvojna saradnja (GIZ). Partneri u sprovođenju navedenog projekta su Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.
Na sastanku su predstavljene dosadašnje projektne aktivnosti, dogovorena koordinacija između svih uključenih partnera i planiranje aktivnosti na operativnom nivou, kao i definisanje narednih koraka.
Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje, Poverenice za zaštitu ravnopravnosti, zamenik programskog vođe za dobru upravu Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) Mihael Engel, vođa tima Nemačke razvojne saradnje „Podrška socijalnom uključivanju u Srbiji” Robert Bu, kao i drugi predstavnici GIZ-a.
Ispred Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine sastanku je prisustvovao Bajram Morina, generalni sekretar Saveta.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *