POSETA GO ČUKARICA I ROMSKOG NASELJA „ČUKARIČKA PADINA“

POSETA GO ČUKARICA I ROMSKOG NASELJA „ČUKARIČKA PADINA“

Delegacija Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine posetila je danas GO Čukarica i obišla romsko naselje „Čukarička padina“.
Delegaciju Saveta činili su predsednik Dalibor Nakić, generalni sekretar Dejan Vlajković i članica Saveta i odbornica Skupštine GO Čukarica, Sonja Mitrović Lukić.

Pre održavanja sastanka u opštini, članovi delegacija Nacionalnog saveta i opštine koju je predstavnjala članica Veća Stana Lukić i koordinator za romska pitanja, Metija Kadrijević, obišli su stanovnike romskog naselja „Čukarička padina“, kako bi se upoznali sa uslovima života i problemima pripadnika romske nacionalne manjine koji žive u ovom naselju.

Nakon obilaska naselja, održan je sastanak u kabinetu predsednika GO Čukarica, Srđana Kolarića gde je dogovorena buduća saradnja u rešavanju infrastrukture u romskim naseljima i rešavanju stambenog pitanja žitelja naselja „Čukarička padina“.

Predsednik Kolarić je istakao da će završetkom Plana detaljne regulacije za područje Makiškog polja, biti započeto pitanje rešavanja raseljavanja stanovnika. Do trajnog rešenja ovog pitanja, na sastanku je dogovoreno da se Nacionalni savet i opština obrate Gradu i JKP „Beograd put“, kako bi bila uređena centralna staza u naselju.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *