POSETA OSNOVNOJ ŠKOLI „PAVLE SAVIĆ“ NA ZVEZDARI

POSETA OSNOVNOJ ŠKOLI „PAVLE SAVIĆ“ NA ZVEZDARI

U okviru plana poseta školama koje pohađa veći broj učenika romske nacionalnosti, predstavnici Nacionalnog saveta Roma obišli su Osnovnu školu „Pavle Savić“ na Zvezdari.
Cilj poseta je razmena iskustava u merama obrazovnih politika usmerenih na inkluziju Roma, upoznavanje sa najvećim preprekama sa kojima se zaposleni u školama suočavaju u održvanju kontinuiteta u obrazovanju romskih učenika kao i postizanju boljih školskih rezultata, ali i definisanju preventivnih mera za njihovo prevazilaženje.
Direktor škole je predstavnike Saveta informisao o aktivnostima i inkluzivnim praksama koje ova škola sprovodi u radu sa učenicima romske nacionalnosti, o zalaganju pedagoškog asistenta, kao i saradnji sa ostalim institucijama koje imaju nadležnost u obrazovanju.
Predsednik Nakić je informisao prisutne o ulozi Nacionalnog saveta u oblasti obrazovanja, o merama podrške koje učenici romske nacionalnosti mogu dobiti tokom školovanja, dao podršku u radu pedagoškog asistenta, i istakao važnost dobre saradnje i partnerstva obrazovnih ustanova i Nacionalnog saveta.
Pored predsednika Nakića, delegaciju Saveta činili su i predsednik Izvršnog odbora Aleksandar Radulović, kao i generalni sekretar Bajram Morina.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *