PREDSEDNIK DALIBOR NAKIĆ GOVORIO JE NA PROMOCIJI KNJIGE “ROMOLOGIJA” PROF. DR RAJKA ĐURIĆA

PREDSEDNIK DALIBOR NAKIĆ GOVORIO JE NA PROMOCIJI KNJIGE “ROMOLOGIJA” PROF. DR RAJKA ĐURIĆA
Na promociji knjige “Romologija”, prof. dr Rajka Đurića, koju je organizovao Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Srbije i Visoka škola strukovnih studija za vaspitače “Mihajlo Palov” iz Vršca u uvodnom delu govorio je predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, Dalibor Nakić.
Predsednik Nakić je pozdravio prisutne učesnike i u uvodnom delu istakao značaj Romologije kao mlade naučne discipline koja tek treba da se razvija i proučava.
Takođe je naglasio da je Nacionalni savet spreman da podrži rad književnika i naučnih radnika na ovu i slične teme, kako bismo imali još više ovakvih knjiga.
“Profesor Đurić bio je čovek velikog znanja i iskustva, koja je nesebično prenosio na mlađe generacije. Ova knjiga je posebna i po tome što jer se objavljuje posthumno i predstavlja krunu njegovog naučnog rada”, zaključio je Nakić u uvodnom obraćanju.
Na promociji je učestvovala ministarka za ljudska i manjinska prava Gordana Čomić, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Ana Marija Viček, narodni poslanik Dragoljub Acković, predstavnici SIPRO tima Dragana Jovanivić i Slavica Denić, predstavnik Lige Roma Osman Balić, prof. dr Marija Aleksandrović, novinar Branko Đurić i student Aleksandra Stošić.

Author: RNS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *