PREDSEDNIKU REPUBLIKE SRBIJE ALEKSANDRU VUČIĆU PISMO PODRŠKE

PREDSEDNIKU REPUBLIKE SRBIJE ALEKSANDRU VUČIĆU
PISMO PODRŠKE

Poštovani predsedniče,

Povodom posebne sednice Narodne skupštine Republike Srbije o stanju na Kosovu i Metohiji,
Nacionalni savet romske nacionalne manjine, pruža Vam punu podršku u iznalaženju trajnog sporazuma o statusu južne srpske pokrajine.

Smatramo da je od izuzetne važnosti da se iznađe trajno rešenje koje će imati za cilj obezbeđivanje mira i stabilnosti za građane Srbije, a naročito za stanovništvo na severu Kosova i Metohije.
Vaši napori da se izbegnu konflikti sa kosovskim Albancima i da se u saradnji sa Evropskom Unijom obezbedi trajni mir, će doprineti spokoju svih građana Srbije, bez obzira na versku, etničku i svaku drugu pripadnost, ali i stabilnosti i prosperitetu celog regiona.
Romsko stanovništvo je pretrpelo u sukobima na Kosovu velike gubitke, braneći i poštujući suvneritet i teritorijalni integritet Republike Srbije, te je u velikom broju doživelo stradanje i proterivanje sa svojih vekovnih ognjišta sa Kosovu i Metohiju..
Nacionalni savet romske nacionalne manjine daje Vam punu podršku kao predsedniku države koji zastupa sve građane Srbije, da u nastupajućim pregovorima sa Evropskom Unijom i predstavnicima kosovskih Albanaca zastupate interese Republike Srbije, srpskog naroda i interese blizu 100 000 proteranih Roma sa teritorije Kosova i Metohija.

U Beogradu, dana 27.maja 2019. godine.

NACIONALNI SAVET ROMSKE
NACIONALNE MANJINE

Author: RNS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *