PREDSTAVNICI NACIONALNOG SAVETA ROMA OBIŠLI ROMSKO NASELjE ZAHVAĆENO POŽAROM

PREDSTAVNICI NACIONALNOG SAVETA ROMA OBIŠLI ROMSKO NASELjE ZAHVAĆENO POŽAROM

Predstavnici Nacionalnog saveta Roma, zajedno sa Mobilnim timom za inkluziju Roma opštine Zvezdara, danas su obišli porodice koje žive u naselju u Ustaničkoj ulici, a koje je pre nekoliko dana bilo zahvaćeno požarom.
Stanovnicima naselja, koji su i pre požara živeli u teškim stambenim uslovima, sada posebno predstavljaju problem lična dokumenta koja su izgorela u požaru, administrativne procedure, kao i troškovi taksi za pribavljanje novih dokumenata. Predstavnici Centra za socijalni rad i Crvenog krsta će obezbediti pomoć u vidu prehrambenih i higijenskih paketa, a koordinator za romska pitanja opštine Zvezdara u regulisanju prijave prebivališta i pokretanja procedure za ostvarivanje novčane socijalne pomoći.
Bićemo u kontaktu sa stanovnicima ovog naselja, informisati ih o programima podrške unapređenju uslova stanovanja, mogućnostima otkupa seoskih domaćinstava i dohodovnim aktivnostima. Lica čija su prebivališta u drugim gradovima, ćemo povezati sa našom mrežom saradnika u opštinama, koja će im pomoći u ostvarivanju njihovih različitih prava.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *