PREDSTAVNICI NACIONALNOG SAVETA U POSETI OPŠTINI BELE PALANKA

PREDSTAVNICI NACIONALNOG SAVETA U POSETI OPŠTINI BELE PALANKA

Predstavnici Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, su u okviru plana obilaska gradova i opština u kojima živi veći broj pripadnika romske zajednice, obišli romsko naselje u Beloj Palanci. Građani su u razgovoru sa predstavnicima Saveta ukazali na najveće probleme sa kojima se suočavaju, kako bi Nacionalni savet te potrebe zagovarao kod donosioca odluka. U Beloj Palanci stanovnici romskih naselja najveći problem vide u nedovoljnoj zaposlenosti i unapređenju stambenih uslova.
Nakon toga je upriličen i prijem delegacije Nacionalnog saveta kod predstavnika opštine Bela Palanka, koji su nas informisali o aktivnostima koje sprovode u cilju unapređenja Roma koji žive u njihovoj opštini. Pomoćnik predsednika opštine je akcenat stavio na oblast obrazovanja, u kojoj je i najviše aktivnosti realizovano, ali i takođe na unapređenje uslova stanovanja u romskim naseljima, kroz dodelu paketa građevinskog materijala za adaptaciju kuća, i izgradnju socijalnih stanova.
Predsednik Nacionalnog saveta, Dalibor Nakić je ukazao na dobru saradnju sa predstavnicima organizacija civilnog društva iz Bele Palanke u prethodnom periodu, kao i na spremnost Saveta da ostvari dobre partnerske odnose sa opštinom Bela Palanka, i da u skladu sa svojim nadležnostima podrži sve inicijative koje proisteknu, a u cilju inkluzije romske zajednice koja u ovoj opštini čini veliki procenat u odnosu na ukupan broj stanovništva.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *