PREDSTAVNICI SAVETA EVROPE U POSETI NACIONALNIM SAVETIMA NACIONALNIH MANJINA

PREDSTAVNICI SAVETA EVROPE U POSETI NACIONALNIM SAVETIMA NACIONALNIH MANJINA

Nacionalni savet Romske nacionalne manjine, kao predsedavajući Koordinacijom, organizovao je za predstavnike svih nacionalnih saveta sastanke sa stručnjacima Saveta Evrope, odnosno Savetodavnim komitetom za Okvirnu konverzaciju za zaštitu nacionalnih manjina. Sastanci su se održali u Subotici i Novom Sadu.
Predstavnici nacionalnih saveta su predstavili svoje aktivnosti, kao i oblasti u kojima bi im trebala podrška za unapređenjem rada. Istakli su kao probleme štampanje udžbenika za izborni predmet jezik sa elementima nacionalne kulture, manjak zaposlenih u manjinskim redakcijama što umanjuje kvalitet emisija, a što se tiče potreba romskog nacionalnog saveta, nedostaje adekvatnija realizacija Akcionog plana za sprovođenje Strategije za socijalno uključivanje Roma, kao i sastanci Koordinacionog tela za unapređenje položaja Roma.
U ime Nacionalnog saveta Roma, domaćin posete u Novom Sadu je bila članica Saveta i direktorka Kancelarije za inkluziju Roma Autonomne pokrajine Vojvodine, Ljiljana Mihajlović.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *