PRIJEM DELEGACIJE NACIONALNOG SAVETA KOD GRADONAČELNIKA LESKOVCA

PRIJEM DELEGACIJE NACIONALNOG SAVETA KOD GRADONAČELNIKA LESKOVCA

Gradonačelnik Leskovca dr. Goran Cvetanović sa svojim saradnicima, upriličio je prijem delegacije Nacionalnog saveta u sastavu, predsednik Saveta Dalibor Nakić, poslanica u Skupštini AP Vojvodine i članica Saveta Jelena Jovanović, predsednik Izvršnog odbora Aleksandar Radulović, generalni sekretar Saveta Bajram Morina, članovi Saveta iz Leskovca Miroslav Alilović i Božidar Jakupović, i odbornik u Skupštini grada Leskovca Januš Alilović.
Na sastanku su predočene brojne aktivnosti koje Grad Leskovac sprovodi u cilju unapređenja položaja romske zajednice u ovom gradu, kako na polju infrastrukture i unapređenju uslova stanovanja, tako i u oblastima zapošljavanja, kulture i socijalne politike.
Predsednik Nacionalnog saveta je pohvalio rezultatie koje Grad Leskovac ima u procesu integracije Roma, i pozvao i druge lokalne samouprave u Srbiji da slede njihov primer.
„Rezultat odgovorne socijalne politike koju vodi Grad Leskovac i država smanjuje razlike između Roma i većinskog stanovništva. Odgovornost jedne vlasti se ogleda upravo u odnosu prema najugroženijim kategorijama stanovništva, a Grad Leskovac je primer dobre prakse kako se treba pristupiti rešavanju problema Roma“, istakao je Dalibor Nakić.
Pokrajinska poslanica i članica Saveta Jelena Jovanović, koja je pre prijema obišla Romski kulturni centar, kao i radove na izgradnji crkve, je pohvalila zalaganja gradonačelnika i njegovih saradnika na svim poljima kada govorimo o romskoj zajednici, a posebno na podršci i stvaranju dobrih uslova i mogućnostima za verske zajednice i očuvanje kulture.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *