RADNI SASTANAK PREDSEDNIKA NACIONALNOG SAVETA DALIBORA NAKIĆA I PREDSEDNIKA GO ČUKARICA SRĐANA KOLARIĆA

RADNI SASTANAK PREDSEDNIKA NACIONALNOG SAVETA DALIBORA NAKIĆA I PREDSEDNIKA GO ČUKARICA SRĐANA KOLARIĆA
Povodom tragične nesreće koja se dogodila u neformalnom romskom naselju na Čukaričkoj padini, predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, Dalibor Nakić, imao je radni sastanak sa predsednikom GO Čukarica, Srđanom Kolarićem.
Na sastanku su se razmatrala održiva i trajna rešenja kako bi se stambeno zbrinule ugrožene porodice. Savet će u saradnji sa Opštinom, predložiti Gradu Beogradu i Vladi Srbije da se u narednom periodu izrade planovi za raseljavanje ovakvih naselja kako bi se obezbedila trajna i sugurna za život stambena rešenja, zaključak je današnjeg sastanka.
“Nažalost, svedoci smo čestih požara u romskim naseljima zbog dotrajalih električnih instalacija i loših uslova za život, pa s tim u vezi, potrebno je uključiti i druge državne institucije, grad Beograd, nadležna resorna ministarstva i međunarodne donatore, kako bi se izbegle nesreće koje često mogu biti kobne po život dece i drugih stanovnika ovih naselja”, izjavio je predsednik Nakić.
Na sastanku su u ime Nacinalnog saveta, pored predsednika Nakića, prisustvovali zamenik predsednika Aleksandar Balinović i član Saveta Sonja Mitrović-Lukić.
U ime GO Čukarica, pored predsednika Kolarića, prisustvovali su Nenad Lukić, načelnik policijske stanice Čukarica i pomoćnik predsednika opštine, Nikola Aritonović.
Nakon sastanka u opštini, delegacija Nacionalnog saveta obišla je naselje i razgovarala s meštanima koji su pretrpeli nesreću i čija su deca stradala.
Izjavu predsednika Dalibora Nakića, za emisiju “150 minuta” na TV Prva možete pogledati danas od 13:30 časova.

Author: RNS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *