RADNI SASTANAK RUKOVODSTVA NACIONALNOG SAVETA ROMSKE NACIONALNE MANJINE SA PREDSTAVNICIMA ASOCIJACIJE PEDAGOŠKIH ASISTENATA

RADNI SASTANAK RUKOVODSTVA NACIONALNOG SAVETA ROMSKE NACIONALNE MANJINE SA PREDSTAVNICIMA ASOCIJACIJE PEDAGOŠKIH ASISTENATA

U prostorijama Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, rukovodstvo Saveta održalo je radni sastanak sa predstavnicima Asocijacije romskih pedagoških asistenata. Delegaciju Asocijacije činili su predsednik Božidar Nikolić i članovi Mersida Beslimi i Nikola Marković.

Prioritetna tema sastanka bila je početak školske godine i položaj asistenata u osnovno – školskom obrazovanju.

Predsednik Saveta, Dalibor Nakić, upoznao je prisutne o tome šta je dogovoreno sa predstavnicima Ministarstva za obrazovanje, nauku i tehnološki razvoj na poslednja tri sastanka i naglasio da je po prvi put posle skoro deceniju čekanja, status asistenata razmatran i uzet kao prioritet za rešavanje njihovog formalno – pravnog statusa.

Takođe, predsednik Nakić upoznao je predstavnike Asocijacije da je Savet poslao predlog izmene Pravilnika kojim bi se smanjile kvote za ispunjavanje stoprocentnog fonda časova za asistente.

Dogovoreno je da predstavnici Saveta i Asocijacije održavaju redovne zajedničke sastanke kako bi Savet pomogao Asocijaciji u narednom periodu u ostvarivanju ciljeva za bolji položaj asistenata u osnovnim školama.

Delagaciju Saveta činili su predsednik Dalibor Nakić, zamenik predsednika Aleksandar Balinović, predsednica Izvršnog odbora Pava Čabrilovski, član Odbora za obrazovanje Zdravka Simić i generalni sekretar Dejan Vlajković.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *