RADNI SASTANAK U AMBASADI REPUBLIKE BUGARSKE U SRBIJI

RADNI SASTANAK U AMBASADI REPUBLIKE BUGARSKE U SRBIJI

Predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, Dalibor Nakić, imao je radni sastanak sa Nj.E. Radkom Vlajkovim, ambasadorom Republike Bugarske u Srbiji i Nj.E. Georgi Hristovim, konzulom Republike Bugarske u Srbiji.

U srdačnom i prijateljskom razgovoru, razmenili su iskustva i mišljenja na temu inkluzija Roma.

Predsednik Nakić se zahvalio Nj.E. na pozivu i istakao da je sva pomoć dobrodošla od predstavnika zemlje koja je u procesu uključivanja u EU rešila brojne probleme sa kojima su se suočavali Romi u Bugarskoj.
Informisao je ambasadora Vlajkova i konzula Hristova o položaju Roma u Srbiji, kao i o aktivnostima koje Nacionalni savet Roma sprovodi po tom pitanju.

Problemi Roma su veoma slični u svim državama u regionu, a razmena iskustava i primera dobre prakse može doprineti boljoj i sveobuhvatnoj inkluziji Roma u regionu, zaključeno je u razgovoru.

Rečeno je da su afirmativne mere dale vidljive i konkretne rezultate iz oblasti obrazovanja i da sada treba raditi na zapošljavanju mladih koji su stekli srednje i visoko obrazovanje.

Dogovoreno je da se u nerednom periodu uspostavi saradnja između ambasade i Saveta u cilju razmene iskustava i sprovođenju zajedničkih aktivnosti na polju inkluzije Roma u Srbiji, zaključeno je na kraju.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *