RADNI SASTANAK U KABINETU POTPREDSEDNIKA VLADE

RADNI SASTANAK U KABINETU POTPREDSEDNIKA VLADE

Na inicijativu narodne poslanice Sandre Joković i Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, održan je sastanak sa potpredsednikom Vlade i ministrom prosvete, nauke i tehnološkig razvoja, Brankom Ružićem.

Delegaciju je predvodio je predsednik Nacionalnog saveta Dalibor Nakić, a činili su je predsednica Izvršnog odbora Pava Čabrilovski, direktorka Pokrajinske kancelarije za inkluziju Roma Ljiljana Mihajlović i narodna poslanica Sandra Joković.

Nacionalni savet predložio je nekoliko važnih mera koje bi Ministarstvo trebalo da predloži Vladi Srbije, a koje imaju za cilj unapređenje obrazovnog procesa u inkluziji Roma.

Potpredsednik Vlade, Branko Ružić iskazao je veliko interesovanje za zajedničke aktivnosti Ministarstva i Nacionalnog saveta koje će poboljšati status Pedagoških asistenata, povećati broj stipendija za učenike srednjih škola i kao najvažnije, povećati broj Pedagoških asistenata i povećati kvotu za upis studenata romske nacionalnosti.

U ime Ministarstva, pored godpodina Ružića, sastanku su prisustvovali pomoćnik ministra prof. dr Bojan Tubić i rukovodilac Grupe za obrazovanje manjina, socijalnu inkluziju i zaštitu od nasilja i diskriminacije dr Snežana Vuković.

U ime delegacije, predsednik Nakić se zahvalio gospodinu Ružiću na prijemu, interesovanju i podršci koju pruža u sprovođenju sveobuhvatne inkluzije Roma.

Prilog ministarstva ⤵️

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *