RADNI SASTANAK – Zaječarski i Borski okrug

Danas je u Zaječaru održan radni sastanak u organizaciji Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine. U ime Saveta, sastanak je vodio generalni sekretar Dejan Vlajković. Romsko stanovništvo iz Zaječara zastupao je koordinator i član Saveta Miljan Rašić, u ime Roma iz Bora prisustvovao je koordinator Emil Demiri, kao i koordinator iz Boljevca, Rade Ilić. Na sastanku su prisustvovale i zdravstvena medijatorka iz Zaječara Merdžić Aleksandra, pedagoški asistent Irena Rašić i David Gergijev predstavnik omladine. 


Razgovarali smo o opštem položaju Roma u Borskom i Zaječarskom upravnom okrugu, kao i o sprovođenju afirmativnih mera iz oblasti obrazovanja, zdravstvenoj zaštiti romskog stanovništva, infrastrukturi romskih naselja, predstojećem opštem popisu stanovništva, položaju mladih, kao i o odnosu Lokalnih samouprava prema inkluziji Roma.

Predstavnici Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine imaju nameru da do druge polovine 2019. godine obiđu sve okruge u Srbiji i upoznaju se sa realnom slikom i položajem romskog stanovništva.

Author: RNS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *