REAGOVANJE POVODOM GOVORA MRŽNJE I VREĐANJA ROMA

REAGOVANJE POVODOM GOVORA MRŽNJE I VREĐANJA ROMA

Nacionalni savet romske nacionalne manjine osuđuje rasističke poruke i govor mržnje koji se propagira u spotu „Pokreta ujedinjenih fantoma“ i poziva nadležne organe da reaguju i nalože gore pomenutoj grupi da izbriše snimak sa You Tube platforme.

U tekstu se jasno i nedvosmisleno vređa romsko stanovništvo i sve zarad jeftinih političkih poena, odnosno, dovođenja u vezu kupovinu glasova od strane političkih stranaka.

Nije ovo prvi put da „ujedinjeni fantomi“ vređaju Rome, ali je prvi put da se to radi 2 dana nakon što je jedan „romski fantom“ iz dijaspore osetio potrebu da optuži neke od političkih stranaka da kupuju romske glasove i tako dolaze do boljih izbornoh rezultata.

Ovim putem poručujemo i ujedinjenim i pojedinačnim „fantomima“ da romsko stanivništvo nije na prodaju i da u poslednjih nekoliko godina Romi imaju rekordan broj biranih i postavljenih predstavnika u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti na svim nivoima, počev od mesnih kancelarija pa do Vlade Srbije i Narodne skupštine, a sve zahvaljujući rukovodstvu države Srbije na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *