RADNI SASTANAK PREDSEDNIKA NAKIĆA I MINISTARKE ČOMIĆ – ZAPOŠLJAVANJE ROMA I ROMKINJA


VAŽNO – POZIV VISOKO OBRAZOVANIM ROMIMA I ROMKINJAMA


Danas je u kabinetu ministarke za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Gordane Čomić održan sastanak na kojem su učestvovali predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Dalibor Nakić i v.d. direktorka Pokrajinske kancelarije za inkluziju Roma Ljiljana Mihajlović.
Tema sastanka bila je podsticaj zapošljavanja visoko obrazovanih mladih Roma i Romkinja kroz programe države Srbije u skladu sa Strategijom za socijalno uključivanje Roma i Romkinja.
Na osnovu Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina, Nacionalni savet Roma poziva visoko obrazovane Rome da se jave Nacionalnom savetu ili Pokrajinskoj kancelariji za inkluziju Roma kako bi se blagovremeno evidentirali mladi i omogućilo zapošljavanje u skladu sa njihovim stručnim kvalifikacijama.
Ideja je da se kroz direktan društveni dijalog sa Lokalnim samoupravama uz podršku Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog radi na zapošljavanju visoko obrazovanih Roma.
Smatramo da bi ovakva vrsta dijaloga bila ne samo u interesu romske zajednice, već i kompletnog društva u celini.
U ime Ministarstva, pored ministarke Čomić, sastanku su prisustvovali državni sekretari Olena Papuga i Ninoslav Jovanović.
e-adrese ⤵️
🔴 info@romskinacionalnisavet.org.rs
🔵 info@inkluzijaromavojvodina.rs
kon.tel. ⤵️
☎️ +381112686019
☎️ +38121488172

Author: RNS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *