OBILAZAK PORODICE MATIĆ IZ BEOGRADA ČIJA JE KUĆA IZGORELA U POŽARU

OBILAZAK PORODICE MATIĆ IZ BEOGRADA ČIJA JE KUĆA IZGORELA U POŽARU

Predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, Dalibor Nakić, posetio je sa članovima opštinskog veća GO Zvezdara porodicu Marinka Matića kome se zapalila porodična kuća u Beogradu na teritoriji opštine GO Zvezdara.

Zajedničkom akcijom Nacionalnog saveta i opštine Zvezdara uspeli smo da obezbedimo deo najpotrebnijih životnih namirnica za porodicu, a u narednih nekoliko dana u saradnji sa opštinom Zvezdara i gradom Beogradom uložićemo napore u iznalaženju načina kako bi se u najkraćem roku dopremio građevinski materijal za potrebe adaptacije kuće koja je u velikoj meri izgorela.

U ime opštine Zvezdara, prisustvovali su članovi veća Stanko Radovanović i Aleksandar Đuričić i koordinator za inkluziju Roma Siniša Marinković.

U sastavu Nacionalnog saveta, pored predsednika Nakića, bili su njegovi najbliži saradnici, predsednica Izvršnog odbora Pava Čabrilovski i generalni sekretar Dejan Vlajković.

Veliku zahvalnost dugujemo predsedniku Kulturnog centra Roma iz Trstenika, Jugoslavu Vasiću, koji je posredstvom Banke hrane dopremio deo pomoći porodici Matić.

Author: RNS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *