OBILAZAK ROMSKIH NASELJA, GRADOVA I OKRUGA – GRAD ZAJEČAR

OBILAZAK ROMSKIH NASELJA, GRADOVA I OKRUGA – GRAD ZAJEČAR

U okviru redovnih obilazaka gradova i opština, predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, Dalibor Nakić, posetio je grad Zaječar.

On je u prostorijama Udruženja društva Roma iz Zaječara imao radni sastanak sa pedagoškim asistentima, zdravstvenim medijatorima i romskim koordinatorima iz Zaječara i Bora. Domaćin je bio predsednik gore pomenutog udruženja, Miljan Rašić, koji je član Odbora za kulturu Nacionalnog saveta Roma.

Nakon radnog sastanka na kojem se predsednik Nakić detaljno upoznao sa problemima i poteškoćama koje imaju kolege na lokalnom nivou, zajedno su obišli nekoliko mnogočlanih romskih porodica čiji su jedini prihodi izdvajanja države za socijalno ugrožene kategorije stanovništva.

„U narednom periodu, uz rešavanje stambenih i komunalno – infrastrukturnih problema, instistiraćemo u Koordinacionom telu Vlade Srbije i kod međunarodnih institucija da se oblast Zapošljavanja stavi kao prioritet za narednu godinu“, izjavio je predsednik Nakić obilazeći romske porodice.

Author: RNS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *