OBILAZAK ROMSKIH NASELJA I DALJE JE PRIORITET NACIONALNOG SAVETA ROMA

OBILAZAK ROMSKIH NASELJA I DALJE JE PRIORITET NACIONALNOG SAVETA ROMA

Predsednik Nanionalnog saveta romske nacionalne manjine Dalibor Nakić, obišao je sa saradnicima romska naselja u Vrnjačkoj Banji i Podunavcima.

U razgovoru sa koordinatorom za romska pitanja opštine Vrnjačka Banja Dejanom Pavlovićem i pedagoškim asistentom Sandrom Vasić, razmatrani su svi aktuelni problemi sa kojima se romska zajednica suočava u opštini Vrnjačka Banja.

U romskom naselju u Podunavcima ne postoji kanalazaciona mreža, a često izlivanje septičkih jama predstavlja veliki problem žiteljima naselja. Mnoge kuće u romskom naselju su neuslovne za normalan život jedne porodice. Uređenje i održavanje dečijeg igrališta u naselju je takođe bila jedna od tema.

U narednom periodu iniciraće se sastanak sa predstavnicima Lokalne samouprave kojem bi pored koordinatora za romska pitanja i pedagoskog asistenta prisustvovali i predstavnici Nacionalnog saveta Roma. Na tom sastanku bi se razmotrile mogućnosti za unapređenje stambeno – komunalnih uslova u naseljima, kao i o sveopštem poboljšanju života romskog stanovništva.

Author: RNS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *