PREDSEDNIK NAKIĆ U OBILASKU ROMSKIH NASELJA U KRALJEVU 📺

PREDSEDNIK NAKIĆ U OBILASKU ROMSKIH NASELJA U KRALJEVU 📺

  • PODELA TABLET RAČUNARA ODLIČNIM UČENICIMA –

U okviru plana i programa obilaska romskih naselja, predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Dalibor Nakić, posetio je Grad Kraljevo gde je obavio radni sastanak sa načelnikom Raškog upravnog okruga, Nebojšom Simovićem i narodnom poslanicom Sandrom Joković.

Nakon radnog sastanka, predsednik Nakić je u društvu narodne poslanice Joković i romskog aktiviste Nebojše Vujičića, predsednika UG „Plavi Cvet“, obišao romsko naselje u Kraljevu gde su u razgovoru s meštanima dogovorili naredne akcije i dobili povratne informacije o njihovim potrebama.

U okviru oblasti obrazovanja, kao podsticaj deci romske nacionalnosti, odličnim učenicima dodeljeni su tablet računari koji im će im pomoći u daljem nastavku školovanja.

Predsednik Nakić je istakao značaj obrazovanja kao prvi korak u procesu inkluzije Roma, pohvalio rukovodstvo Grada i Okruga i njihovu spremnost na saradnju sa Nacionalnim savetom da suštinski i na veoma konkretan način sprovode inkluziju Roma u ovom delu Srbije.

U narednom periodu, radiće se na jačanju kapaciteta romskih NVO koji će zajedno sa Gradom raditi na projektima od najvećeg značaja za inkluziju Roma, prventstveno iz oblasti obrazovanja, stanovanja, zapošljavanja i rešavanju komunalne i putne infrastrukture u romskim naseljima, zajednički je zaključak nakon radnog sastanka i održane konferencije za medije.

Pored predsednika Nakića, obilasku naselja i podeli tablet računara, prisustvovali su u ime Nacionalnog saveta Radomir Raka Vujičić i Nebojša Vujičić, istaknuti romski aktivisti u Rasinskom okrugu.

Prilog: ⤵️
https://youtu.be/hGp55Z7JcvE

Author: RNS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *