RADNI SASTANAK SA EKSPERTOM – EU

U prostorijama Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine održan je radni sastanak predsednika Saveta Dalibora Nakića sa ekspertom Evropske unije (EU) za monitoring Regionalnog projekta „Povećanje mogućnosti obrazovanja romskih studenata i mladih Roma“ na zapadnom Balkanu i Turskoj, gospodinom Aleksandrom Šumkovskim.

Nacionalni savet romske nacionalne manjine ocenio je gore pomenuti projekat najvišom ocenom. Tom prilikom predsednik Nakić je izjavio:
„Smatramo da će projekat doprineti uspešnom zapošljavanju mladih Roma kroz obezbeđivanje nesmetane tranzicije romskih studenata pri zapošljavanju.
Posebno smo zadovoljni trudom i zalaganjem stažiste Maria Didanovića koji je bio angažovan na stručnoj praksi u Nacionalnom savetu Roma. Očekujemo u narednom periodu da će biti mogućnosti za angažovanjem novih romskih stažista koji su završili visoke škole i fakultete“.

Projekat u Republici Srbiji sprovodi Romski obrazovni fond (REF) uz podršku Evropske Komisije (EK) i Fonda za otvoreno društvo (OSF).

Author: RNS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *