SEMINAR O DISKRIMINACIJI ZA NACIONALNE SAVETE NACIONALNIH MANJINA U PANČEVU

SEMINAR O DISKRIMINACIJI ZA NACIONALNE SAVETE NACIONALNIH MANJINA U PANČEVU

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, otvorila je drugi ciklus seminara o diskriminaciji za predstavnike nacionalnih saveta u Pančevu, koji se realizuje u saradnji sa Misijom OEBS u Srbiji.
Polaznici seminara su kroz predavanja i radionice imali priliku da se upoznaju sa pojmom i oblicima diskriminacije, ulogom, nadležnostima i praksom Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, kao i sa mogućnostima koje Nacionalni saveti imaju u tom pogledu, ali i krivično-pravnom zaštitom i afirmativnim merama za postizanje ravnopravnosti.
„Nacionalni saveti su važni partneri naše institucije, a budući da su naša obaveza i odgovornost da budemo u službi građana i imamo njihovo poverenje, izuzetno je važno da nastavimo dobru saradnju na mnogim poljima, a pre svega na prevenciji diskriminacije, rekla je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković na otvaranju dvodnevnog seminara koji se održava u Pančevu“.
Ispred Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, seminaru su prisustvovali predsednik Dalibor Nakić i predsednik Odbora za informisanje Nacionalnog saveta Dragan Đorđević.

Author: RNS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *