STAŽISTI ROMSKOG OBRAZOVNOG FONDA U POSETI NACIONALNOM SAVETU

STAŽISTI ROMSKOG OBRAZOVNOG FONDA U POSETI NACIONALNOM SAVETU

Nacionalni savet romske nacionalne manjine ugostio je stažiste Romskog obrazovnog fonda u svojim prostorijama u Beogradu u okviru saradnje dveju institucija koja se zasniva na podršci mladim Romima i Romkinjama u obrazovnom procesu i procesu bolje i uspešnije zapošljivosti.

Delegaciju Nacionalnog saveta činili su predsednik, Dalibor Nakić, predsednica Izvršnog odbora, Pava Čabrilovski i generalni sekretar, Dejan Vlajković.

Predsednik Nakić je pozdravio prisutne stažiste i rukovodioca programa REF-a za program „Poboljšanje zapošljivosti mladih Roma i Romkinja, Adija Sinanija i, ujedno se zahvalio direktoru REF-a, Ređepali Čupiju, na veoma uspešnoj saradnji koje imaju u poslednjih nekoliko godina Nacionalni savet i REF.

Stažistima je kroz prezentaciju prikazan rad Nacionalnog saveta, aktivnosti na terenu i brojni sastanci sa domaćim i međunarodnim institucijama, kao i nadležnosti koje Nacionalni savet ima u okviru Zakona o Nacionalnim savetima nacionalnih manjina.

Po mnogobrojnim pitanjima koja su stažisti imali za rukovodstvo Nacionalnog saveta i interaktivne duskusije, može se zaključiti da su stažisti stekli veoma veliko iskustvo kada je reč o poznavanju administrativno – normativnih poslovanja, kao i o prepoznavanju potreba mladih u okviru svojih nivoa obrazovanja.

Ono što je mnoge stažiste zanimalo jeste da čuju od svojih kolega stažista, Miloša Jovanovića i Nikole Brkića, kakvi su njihovi utisci i kakve su kompentencije stekli tokom stažiranja u Nacionalnom savetu.

U svojim obraćanjima, Miloš i Nikola su se zahvalili REF-u i Nacionalnom savetu što su dobili priliku da stažiraju i istakli da su stekli veoma široka znanja iz oblasti inkluzije Roma, kao i iz pojedinačnih oblasti u okviru nadležnosti Nacionalnih saveta. Istakli su da su tokom stažiranja mnogo naučili od rukovodstva saveta kako se pripremaju sednice skupštine i sednice IO, kako se priprema i vodi sastanak, prijem i komunikacija sa građanima, službena korekspodencija i obavljanje administrativnih poslova, ali i kako se gradi timski duh i kako se stvara pozitivna atmosfera u radnom kolektivu.

Author: RNS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *