ZEMUN: JAČANJE ROMSKIH PORODICA U ZEMUNU ZA VEĆU ZAPOSLENOST

ZEMUN: JAČANJE ROMSKIH PORODICA U ZEMUNU ZA VEĆU ZAPOSLENOST

Gradska opština Zemun i SOS Dečija sela Srbija promovisali su projekat ”Jačanje romskih porodica u Zemunu za veću zaposlenost”.

Projekat koji se odnosi na podršku romskim porodicama u riziku i proces zapošljavanja predstavili su predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić, načelnica Uprave Gradske opštine Zemun Katarina Zrilić i nacionalna direktorka Fondacije SOS Dečija sela Srbija Vesna Mraković – Jokanović.

Podršku projektu pružio je i Nacionalni savet romske nacionalne manjine učešćem u radnim grupama i komisijama za odabir projekata koji će biti podržani kroz program Evropske unije „Podrška inkluziji Roma“, koji sprovodi Stalna konferencija gradova i opština u Srbiji.

Na jučerašnjoj svečanosti, u ime Nacionalnog saveta Roma, prisustvovali su zamenik predsednika Izvršnog odbora Mile Ramić i član izvršnog odbora, Dragan Krstić.

Oni su u svojim obraćanjima naglasili da će Savet i u narednom periodu davati punu podršku Lokalnim samoupravama kada konkurišu za sredstva iz EU fondova za potrebe inkluzije Roma.

Author: RNS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *