ŠKOLSKI PRIBOR ZA UČENIKE ROMSKE NACIONALNOSTI U TRSTENIKU 📺

ŠKOLSKI PRIBOR ZA UČENIKE ROMSKE NACIONALNOSTI U TRSTENIKU 📺

Predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, Dalibor Nakić i, generalni sekretar Dejan Vlajković, posetili su opštinu Trstenik i zajedno sa predsednikom Udruženja Kham iz Trstenika, Dejanom Savićem, održali radni sastanak sa predsednicom opštine Milenom Turk i njenim saradnicima.

Tema sastanka bila je integracija Roma u Trsteniku, gde smo od predsednice opštine i dobili značajne podatke o sprovođenju različitih programa koji imaju za cilj sveukupnu integraciju romske zajednice. Naročito je za svaku pohvalu činjenica da opština ajtivno radi na poboljšanju života Roma, a treba istaći da je opština je u predhodnom periodu iz svog budžeta kupila tablet računare za učenika romske nacionalnosti i znatno im olakšala rad i učenje kod kuće, kao i da je nekoliko romskih porodica dobilo seoska domaćinstva u fazi iseljenja iz neformalnog naselja „Kožara“ u Trsteniku.

Nakon održanog sastanka u opštini, delegacije Nacionalnog saveta i opštine prisustvovale su podeli školskog pribora deci romske nacionalnosti i podeli lopti za fiskulturnu salu u osnovnoj školi „Miodrag Čajetinac Čajka“.

U svom obraćanju i izjavi za medije, predsdnik Nakić, pohvalio je rad i pristup inkluziji Roma od strane rukovodstva opštine i ukazao na činjenicu da se upravo na primerima kao što je opština Trstenik trebaju ugledati i druge Lokalne samouprave.

Opširnije ⤵️

Author: RNS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *